Er werd geroepen:

Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel!

En zo is het. Dit is nog maar het begin. De klimaatparade in Amsterdam vandaag, 29 november 2015, was een van de acties in de snel groeiende beweging tegen klimaatverandering, dus tegen kolen, olie en gas.

Duizenden mensen gingen vandaag de straat op in Amsterdam om duidelijk te maken dat de wereld moet stoppen met de uitstoot van CO2, dus fossiele brandstoffen. De ergste fossiele brandstof is kolen, en daarom was wijstoppensteenkool.nl van de partij. Het gaat niet om wat mooie bomen of een leuk bos om in het weekend te gaan wandelen. Het gaat om overleven. In 30 jaar met CO2 uitstoot naar NUL om enige kans te maken op een leefbare planeet. Wij accepteren geen concessies, geen geleuter. Het is ook onze wereld, onze atmosfeer, en daar moeten de vervuilers vanaf blijven.

Dit is een straatprotest in de aanloop naar de klimaatconferentie in Parijs. Sinds Kopenhagen 2009 de belangrijkste klimaatconferentie. Het is nu op, ons geduld. Het gaat niet om auto’s, vliegtuigen, televisies en smartphones. Het gaat om zeespiegelstijging, voedselproductie en overleven.

http://klimaatparade.nl/

http://www.theguardian.com/environment/2015/nov/29/protesters-gather-around-the-world-for-a-strong-climate-change-deal

The Guardian: More than 600,000 people have taken to the streets in 175 countries around the world to call for a strong deal in Paris that will see a swift transition from fossil fuels to renewable energy.

http://www.theguardian.com/environment/live/2015/nov/29/global-peoples-climate-change-march-2015-day-of-action-live

CP_05 CP_06 CP_07 CP_08 CP_10 CP_11 CP_12 Coal-miners-007 CP_01