Wij Stoppen Steenkool roept iedereen op zich aan te sluiten bij de acties rond de bruinkoolmijnen in de buurt van Keulen. De grote vervuiler RWE is eigenaar van Essent. RWE/Essent bouwt een nieuwe mega kolencentrale aan de Eemshaven. Jaarlijks zal hier 3 miljard kilo steenkool verbrand worden. De directe omgeving, waaronder het Waddengebied, en het klimaat staan onder druk. De kosten van de centrale lopen op tot 3 miljard euro. Een groot deel daarvan wordt gesubsidieerd door de Nederlandse overheid en dat terwijl we in een tijd leven waarin genoeg alternatieven beschikbaar zijn. We moeten stoppen met deze 19e-eeuwse techniek. We moeten stoppen met kolen. 

In het Rijnland liggen gigantische afgravingen, zover het oog kan reiken. Dorpen, bossen, boeren, dieren, alles is opgegaan in rook en RWE/Essent gaat maar door. Wij Stoppen Steenkool – een campagne van GroenFront! – reist ook dit jaar weer af naar het klimaatkamp 2013. Samen met onze oosterburen zullen we er voor zorgen dat de vervuilende kolencentrales en diens infrastructuur en bruinkoolmijnen worden gestopt.

De Reclaim Power Tour is een fietsstoet die vanuit het noorden én het zuiden van Duitsland richting het klimaatkamp trekt. Het Klimaatkamp loopt van 23/08 tot 01/09. Aansluitend volgt op dezelfde locatie het Reclaim the Fields Camp van 28/08 tot 06/09 en vier dagen vol actie van 28/08 tot 02/09.

Laat het ons weten als je interesse hebt om naar het klimaatkamp te gaan, maar geen vervoer hebt. Bij genoeg (of minder) aanmeldingen kunnen wij voor vervoer zorgen vanuit Utrecht en/of Nijmegen. Vorig jaar vertrokken we gezamenlijk met ongeveer 20 personen richting het klimaatkamp en zijn er verschillende succesvolle acties georganiseerd. Laten we dit jaar met 200 personen naar Duitsland afreizen en RWE/Essent stoppen!

Kijk voor meer informatie over steenkool, de bruinkoolmijnen in Duitsland, RWE/Essent, etc. op www.wijstoppensteenkool.nl. Houd deze website ook in de gaten voor actualiteiten rond het klimaatkamp 2013 en/of schrijf je in op de maillijst. Interesse in vervoer? Mail: info@wijstoppensteenkool.nl

Woensdag 19 juni om half 8 is in de Klinker in Nijmegen een informatieavond over het klimaatkamp 2013 door Reclaim Power en Wij Stoppen Steenkool.