Energie-Nederland

Functie: 
Voorzitter
Locatie: 

Opmerkingen: 
Volgens Hans Alders (1952), voorzitter van Energie-Ned, de belangenbehartiger van de Nederlandse energiebedrijven, gaan we het niet redden, de afgesproken 14 procent duurzame energie in 2020. We moeten daarom de blik richten op 2050, zei hij in het artikel “De kolencentrales zijn echt nodig” van de Volkskrant (17-10-12). Dat geeft weer even wat lucht.

Nederland is wat betreft gebruik van duurzame energie de vieze man van Europa: iets meer dan 4 procent. Alleen Engeland, Malta en Cyprus doen het nog slechter. Alders wil dat, ten behoeve van zijn achterban, nog graag even zo houden.

Ach, Hans Alders. Ooit in het spoor van Wim Kok omhooggevallen tot milieuminister. Daarna in Groningen uitgegroeid tot ferm bijschnabbelende commissaris van de koningin. En nu, in zijn nadagen, beroepslobbyist.

Tegen een schappelijke vergoeding is Alders tot veel bereid. Een jaar of vier geleden zorgde hij ervoor dat Schiphol precies kreeg wat het wenste, ten koste van een miljoen omwonenden. Even later verklaarde hij namens de energiebedrijven dat de problemen met kernafval waren opgelost en dat het los kon, met de bouw van kerncentrales.

Zo’n man. De Hans Hillen van de PvdA. Manipulators die louter de belangen van hun opdrachtgevers en de eigen portemonnee in het oog houden.

[Bron: Bert Wagendorp, Volkskrant]

Weetje: Hans Alders heeft zijn voortgezet onderwijs nooit afgemaakt, hij is door de school weggestuurd.

LinkedIn

Geplaatst op: 18-10-2012