Spelregels

Spelregels

Centrale

NUON

party

Afterparty

profit

Besparing

apps

Tech tips

cop

Risico’s

vacatures

Vrijwilligers

black-agenda

Agendaenglish-flag german_flag Netherlands-flag
Need to know:

Houd dit lijstje in de gaten, het kan tot op de laatste dag aangevuld worden met nuttige dingen!

Meldingen
up

Open de rapportage tool in een nieuw venster. Meer info over de tool en hoe je zelf acties op deze kaart kunt plaatsen met behulp van Ushahidi, zie tech tips.

Nieuws
up
 • Climate Games groot succes (video)

Climate Games groot succes (video)

 • June 15th, 2014

– Nog 8 winnaars Climate Games vast in Cellen Complex Zuid Oost [aanvulling 15/6, 20:00 : alle arrestanten zijn weer op vrije voeten]
– Geslaagde start van meer acties
– Video verslag
– Foto’s

Wij Stoppen Steenkool kijkt terug op een succesvol verloop […]

 • Succesvolle excursie over speelveld met guarilla gardening

Succesvolle excursie over speelveld met guarilla gardening

 • June 2nd, 2014

Zondag 1 juni is er een excursie georganiseerd door Wij Stoppen Steenkool rond het speelveld van de Climate Games. Vanuit de Zaanstreek en van Station Sloterdijk vertrokken twee groepen op de fiets om zich samen te voegen en het […]

 • Anti-steenkool activisten hangen banner van toren Beurs van Berlage

Anti-steenkool activisten hangen banner van toren Beurs van Berlage

 • June 2nd, 2014

Actievoerders van de groep “Wij Stoppen Steenkool” hebben op zaterdagmiddag een 20 meter lange banner gehangen van de toren van de Amsterdamse Beurs van Berlage. Op het spandoek stond de tekst “climategames.nl”. Ook deelden volledig in het wit geklede […]

Spelregels
Spelregels
up

Doel van het spel

Verzamel zo veel mogelijk punten!

Hoe wordt het spel gespeeld

Tijdens de Climate Games wordt een soort levend stratego gespeeld. Spelers kunnen hun eigen teams vormen en kunnen met hun team punten scoren door vlaggen te plaatsen op verschillende delen van het speelveld. Maar let op, want dit gaat natuurlijk niet zonder risico’s. Het Blauwe Team zal proberen het de andere teams zo lastig mogelijk te maken. Het is afwachten met hoeveel deelnemers zij meedoen, maar kunnen uitgerust zijn met slimme apparatuur, auto’s en paarden. Dus bedenk met je team van te voren hoe ver je wilt gaan om punten te scoren en pas daar je tactiek op aan. Zo kun je er ook voor kiezen om punten te scoren door vlaggen te plaatsen op toegankelijke plekken op het speelveld of extra punten te scoren met bijvoorbeeld ludieke outfits.

Gedurende de dag worden de scores van de teams bijgehouden door Climate Games-waarnemers en het technische team. Zij verzamelen het bewijsmateriaal via waarnemen en sociale media als Facebook en Twitter. De laatste berichten worden op deze website bijgehouden. Voor technische details over hoe sociale media veilig te gebruiken tijdens de Climate Games, zie Tech Tips.

Wil/kun je niet meespelen in een team, kom dan naar één van de info-punten om het spel te aanschouwen en spelers aan te moedigen!

Het spel stap voor stap

1. Stel een team samen en kies een naam.
Je bepaalt zelf uit hoeveel spelers je team mag bestaan, maar denk er aan dat het met meer spelers moeilijker kan zijn het Blauwe Team te ontwijken. We raden het ook af in je eentje het spel te spelen. Het slimste is om teams van 4 tot 6 mensen te maken en binnen je team in tweetallen te werken (buddies). Wil je graag meespelen, maar heb je geen team, kom dan gewoon naar één van de info-punten om daar een team te vormen met andere spelers of om spelende teams aan te moedigen.
2. Maak jullie vlaggen.
Download het Climate Games logo of ontwerp je eigen logo en knip deze uit als mal. Verf met behulp van de mal je logo op een lap stof van bijvoorbeeld 60x40cm. Bevestig de lap stof op een vlaggenstok, et voilà! Tip: bedenk een slimme oplossing voor je vlaggenstok(ken), bijvoorbeeld tentstokken zijn licht van gewicht en opvouwbaar. Of werk zonder vlaggenstokken en span je vlaggen met touw ergens aan vast.
3. Bereid je voor.
Bestudeer de locatie en bepaal je tactiek. Wij werken aan een uitgebreide plattegrond met gedetailleerde foto’s, binnenkort op deze website te vinden.
4. Oefen vooraf op andere plekken en verzamel alvast extra punten.
Op zondag 1 juni start het voorspel. Teams kunnen dan alvast extra punten verzamelen. Om het voorspel in te luiden organiseren we diezelfde dag een verkenningsrondje over het speelveld. Houd voor details daarover deze website of de maillijst in de gaten.
5. Kies je eigen startpunt op de dag zelf.
Het speelveld ligt tussen het pondje naar Zaandam, metrostation Isolatorweg en treinstation Sloterdijk. Maar dat weet het Blauwe Team natuurlijk ook. Het is dus misschien verstandig om al eerder of via een andere route het speelveld te betreden.
6. Speel het spel; ga voor de meeste punten!
Maak een foto van de vlag(gen) die je met je team hebt geplaatst of verzamel ander bewijsmateriaal (zie Tech Tips).
7. Blijf samen met je team en bespreek ook achteraf hoe het voor je was.
Als je een team vormt is het belangrijk dat je bij elkaar blijft tijdens de spelen. Je kunt je team misschien tijdelijk opsplitsen in tweetallen, maar zorg dan dat je over de middelen beschikt om op de hoogte te blijven van elkaars situatie. Zorg dat niemand alleen achterop raakt, blijf bij je buddy. Ook is het verstandig om na de spelen nog even met je hele team te bespreken hoe het voor je was. Misschien was het wat spannender dan je had verwacht, door daar over te praten kun je het wat van je afschudden. Op de After Party is hier ook voldoende gelegenheid voor en kun je ook met andere teams bespreken hoe het was en tactieken uitdelen voor de Climate Games van 2015.

Punten

 • 5: Vlag geplant op locatie anders dan op speelveld die ‘klimaat vervuilend bezig is’
 • 10: Vlag geplant op locatie anders dan op speelveld die betrokken is bij de steenkoolindustrie
 • 10: Vlag geplant in rechtstreekse omgeving van de kolencentrale
 • 25: Vlag geplant op het terrein van de centrale, rangeerterrein, transportband of kolenhaven
 • 50: Vlag geplant in/op het gebouw van de kolencentrale
 • 100: Vlag geplant in controlekamer van de kolencentrale

Extra punten

 • 2: Elke 10 Likes/Shares/Retweets op een foto van je geplaatste vlag.
 • 2: Posters geplakt (per 5)
 • 2: Stickers geplakt (per 10)
 • 10: Mooiste aankleding
 • 15: Creatieve aanpak

Vergeet niet dat je om punten te krijgen wel iets aan ons moet laten weten. Het liefst ontvangen we natuurlijk een foto van jullie vlag, stickers, of creatieve actie. Die kun je anoniem e-mailen of naar ons versturen via Facebook of Twitter.

kleine-groep-mannetjes-groen

 

up
NUON
NUON

Hemwegcentrale

L-Adam-Nuon

Eigenaar: Nuon (onderdeel van Vattenfall)
Vermogen: 630MW
Bouwjaar: 1995
Bijzonderheden: met transportband gekoppeld aan kolenoverslag Amsterdam en rangeerterrein met vrachttreinen die vol met steenkool naar Duitsland rijden.
Status: geen plannen tot sluiting bekend.

 

Bekijk vooral ook


wijstoppensteenkool weergeven op een grotere kaart


After Party
After Party
up

Kom ook!

Beats Against Coal en Wijstoppensteenkool.nl werken samen om de Climate Games After Party te organiseren. Beats Against Coal is een techno collectief uit Amsterdam dat vaker vette feesten in Amsterdam organiseert. Zij zullen vanaf een uur of 23:00 het stokje overnemen en tot in de vroege uurtjes iedereen voorzien van een dosis energie.

Maar eerder kun je ook al langskomen. Om 17:00 gaat de deur van Antarctica open en kun je hier terecht om andere teams te ontmoeten en gebruikte strategieën en tactieken aan elkaar te verklappen. De keuken van Rampenplan zorgt voor veganistisch eten en serveert rond 18:00 een gezonde maaltijd voor kleine prijs. Zodra alle punten geteld zijn zal tijdens de after party tevens de prijsuitreiking plaatsvinden. Uiteraard alles onder het genot van een drankje en muziek.

 

 

 

 

 

 

dj

Locatie

De afterparty wordt georganiseerd in samenwerking met techno collectief Beats Against Coal en vindt plaats in Antarctica:

 • Amundsenweg 1 (Bos en Lommer), Amsterdam

Programma

 • 17:00 Doors open, drinks are served
 • 18:00 Food by Kollektief Rampenplan
 • 19:00 Music by DJ Rengo Estar (Ska – Reggae, Amsterdam)
 • 21:00 Winning team award ceremony (with confetti)
 • 23:00 Afterparty hosted by Beats Against Coal

Check Facebook voor actuele informatie en voorproefje van DJ’s!

 

up
Besparing
Besparing

Waarom de Climate Games?

Door te spelen leren we. Want de klimaatcrisis maakt het noodzakelijk dat alle kolencentrales in Nederland vóór 2020 worden uitgezet. In het energieakkoord is afgesproken dat er 5 stokoude kolencentrales uit gaan. Maar er worden de komende paar jaar 3 grote nieuwe mega-kolencentrales aangezet en er blijven 2 kolencentrales, waaronder die in Amsterdam, gewoon draaien. Zowel de bedrijven als de politiek blijken niet bij machte om te doen wat nodig is. Het lijkt er soms wel op, of ze winst en klimaat tegen elkaar aan het uitspelen zijn.

Vandaar dat wij als bezorgde burgers ook spelenderwijs willen ontdekken of we zelf iets kunnen doen. Er kunnen genoeg windmolens en zonnecellen worden gebouwd om ze allemaal te vervangen. Wij mengen ons in het spel, kolencentrales moeten daarom allemaal uit.

Wat kunnen we in één dag?

Door één dag de Climate Games rond de Hemwegcentrale in Amsterdam te spelen, kunnen we de discussie rond de kolenindustrie aan een groot publiek kenbaar maken. Misschien dacht je dat steenkool al lang niet meer gebruikt wordt (toegegeven, een kolencentrale is inderdaad 19e eeuwse techniek), dan ben je lang niet de laatste die dat denkt. Steenkoolcentrales zijn de grootste bron van vervuiling van Nederland en de rest van de wereld. Toch horen we nauwelijks iets over de opening van drie nieuwe mega kolencentrales dit jaar op de Maasvlakte en in de Eemshaven. De Hemwegcentrale draait ook op steenkool en stoot op één dag gemiddeld 9.888 ton CO2 uit. Dat is net zoveel als:

1.995.239 auto's bij gemiddeld gebruik in één dag uitstoten;
De Hemwegcentrale stoot 9.888 ton CO2 uit per dag (3,52 Mton / 365 dagen volgens TUdelft) = 9.887.640 kg CO2-uitstoot per dag. Volgens Compendium voor de Leefomgeving is de gemiddelde uitstoot van een auto: 0,136 kg/km. Gemiddelde rijdt een auto in datzelfde jaar 13.300 km volgens CBS. Dus 0,136 x 13.300 = 1.809 kg CO2-uitstoot per auto per jaar. Oftewel, 1.809 / 365 = 4,956 kg CO2-uitstoot per auto per dag. Totaal: 9.887.640 / 4,956 = 1.995.239 auto’s.
6.254.054 gloeilampen die één dag branden uitstoten;
Als een gloeilamp van 60 Watt één dag brandt, verbruikt hij 60W x 24 uur = 1440 Wh = 1,440 kWh. Het is niet precies bekend hoeveel kWh de Hemwegcentrale gemiddeld per dag oplevert, maar alle steenkoolcentrales in Nederland leverden volgens het CBS in 2010 78.816 TJ aan energie. 1 terrajoule (TJ) is hetzelfde als 277.778 kWh, dus 78.816 TJ x 277.778 kWh = 21.893.333.351 kWh. De Hemwegcentrale beschikt over een capaciteit van 630 MW, dat is 15 % van de totale capaciteit van alle Nederlandse steenkoolcentrales in 2010. Dus 15% van 21.893.333.351 kWh = 3.287.130.603 kWh. Per dag is dat 9.005.837 kWh (delen door 365). Die 60W gloeilamp verbruikte 1,440 kWh in 24 uur. Dus 9.005.837 kWh / 1,440 kWh = 6.254.054 gloeilampen. Volg je hem nog?
317.602.742 bomen in de tropen in één dag opnemen.
Deze berekening is wat makkelijker dan de vorige: volgens de CO2-compensatie calculator van Trees for All moet één boom in de tropen 870.144,5 jaar groeien om 9.888 ton CO2 op te nemen. Een boom wordt niet zo oud, dus je kunt beter zeggen dat 870.144,5 bomen in de tropen één jaar moeten groeien om 9.888 ton CO2 op te nemen. Om die hoeveelheid CO2 in één dag op te nemen, heb je 317.602.742 bomen in de tropen nodig die één dag groeien (870.144,5 x 365). Stapje verder? Het is lastig te zeggen hoeveel bomen per hectare in een tropisch bos staan, maar als we uitgaan van dit onderzoek zijn dat er 154,8 in een volwassen tropisch bos van Costa Rica. Dus, 317.602.742 bomen / 154,8 bomen per hectare = 2.051.697 hectare tropisch bos dat nodig is om de dagelijkse uitstoot van de Hemwegcentrale in één dag op te nemen. Amsterdam heeft een oppervlakte van 21.900 hectare. Ons tropisch bos moet dus net zo groot zijn als bijna 100 keer de oppervlakte van Amsterdam!
130.844,- aan gezondheidskosten veroorzaakt door de Hemwegcentrale in één dag.
Al houden we er niet van om dingen in geld uit te drukken, politiek en bedrijven als NUON doen dat wel. Voor hen de zorgkosten die de NUON-kolencentrale veroorzaakt in één dag: volgens het rapport “The Unpaid Healt Bil” van HEAL veroorzaken de Nederlandse kolencentrales jaarlijks zo’n 386 miljoen euro aan gezondheidskosten. Dankzij de TUDelft weten we wat alle kolencentrales in Nederland aan CO2 uitstootten in één jaar, namelijk 28,5 Mton (Megaton = 1.000.000.000 kg). De Hemwegcentrale stootte 3,5 Mton CO2 uit, dat is 15%. Dus 15% van 386 miljoen euro zorgkosten = 48 miljoen euro per jaar. Delen door 365 dagen = 130.844 euro zorgkosten per dag.

 

Dus waar wacht je nog op? Print de spelregels uit, sluit je laptop af, trek je schoenen aan en kom naar de Climate Games op 14 juni in Amsterdam!

 


black-apps
Tech Tips
up
Wanneer de Climate Games van start gaan, kun je het bewijsmateriaal naar ons sturen via sociale media. Op die manier kan iedereen tijdens het spel (en in de aanloop daarnaartoe) zien hoe andere teams er voor staan. Waar hebben zij hun vlag geplaatst? Wat is de tussenstand? Hoeveel punten heeft je eigen team eigenlijk al wel niet?Technische tips over het veilig gebruiken van social media voor het uploaden van bestanden vind je hier binnenkort. Want je wilt natuurlijk niet dat het Blauwe Team erachter komen waar jullie verstopt zitten. Hier alvast enkele tips om mee te beginnen:

Social media

Tips om anoniem social media te kunnen gebruiken tijdens de Climate Games:

Maak een Facebook account aan voor je team.
Dan hoef je niet via je privé account foto’s of ander bewijsmateriaal van je gescoorde punten naar ons te sturen. Zorg ervoor dat je dan ook niet je teams Facebook op een manier linkt met je privé account. Maak het account dus ook aan met een ander e-mailadres.
Idem dito voor Twitter.
Zie Facebook…

Koop een SIM-kaart met data voor nog geen € 10,-
Bijv. bij de Kijkshop. Dan is alles wat je doet met je telefoon tijdens de Climate Games niet terug te linken naar je privé-nummer en persoon. Let er wel op dat zolang je je eigen smartphone gebruikt daar nog wel privé-informatie op kan staan, bijvoorbeeld adressenlijst, SMS- of Whatsapp-berichten, etc.

Koop voor € 50,- een compleet nieuwe smartphone.
Nog beter dus is om voor € 50,- een compleet nieuw toestel te kopen waarmee je kunt internetten en foto’s maken (bijv. deze Nokia of Samsung).

Tijdens de Climate Games kun je natuurlijk ook andere teams helpen. Communiceer via sociale media met elkaar. Gebruik hiervoor:

Ushahidi

We gebruiken Ushahidi voor het volgen van gebeurtenissen op de dag, daarnaast kun je de app zelf gebruiken om zelf gebeurtenissen te rapporteren.

 1. Download de app uit de Play Store of van Itunes, zoek naar “Ushahidi”
 2. Open de app en kies rechts boven de “+” en “Add Map By URL”
 3. Vul een naam en omschrijving in en de URL “http://www.wijstoppensteenkool.nl/report”
 4. Kies de nieuw toegevoegde kaart.

Volg alle gebeurtenissen en plaats zelf meldingen op de Climate Games Map: www.wijstoppensteenkool.nl/report

(Ushahidi is een tool die ook veel gebruikt is bij de protesten in Egypte, Griekenland, etc. De app is daar erg succesvol gebleken, mede door zijn gebruiksvriendelijkheid en anonimiteit voor de gebruiker. Maar vooral ook omdat iedereen met alle gebeurtenissen mee kan kijken en het dus moeilijker is voor bepaalde media en Team Blauw (politie en Nuon) om hun eigen verhalen te verzinnen.)

[one_third last=”yes”]

Offline

Wie niet bekend is met sociale media en smartphones of hier totaal geen vertrouwen in heeft moet natuurlijk ook gewoon mee kunnen doen, voor hen de tips voor offline communicatie met de buitenwereld:

E-mail/SMS je foto's of ander bewijsmateriaal van je score.
Gebruik een nieuw e-mailadres voor je team in plaats van sociale media. E-mail je foto’s (gemaakt met je normale camera) dan gewoon naar report@wijstoppensteenkool.nl en wij zorgen dat ze online komen o.v.v. jullie teamnaam, zodat andere mensen jouw acties nog wel kunnen Liken/Sharen/Retweeten en jij dus nog extra punten scoort.
Maak gebruik van de Climate Games observers
Zorg dat je één van onze op het speelveld rondlopende/-fietsende observers in de buurt hebt om een foto of ander bewijsmateriaal door te sturen. De observers kunnen zelf ook foto’s maken en berichten schrijven. Zij sturen die voor jullie door naar de back office die alle berichten afhandelt en online zet.

 

[/one_third]

up
Risico’s
cop

Wat kan mij gebeuren?

Meedoen aan de Climate Games is niet geheel zonder risico. Je kunt er bijvoorbeeld een lelijke scheur in je broek aan overhouden, of je nieuwe schoenen onder de blup. Bedenk hoe je dit kunt voorkomen. Maar denk ook goed na over wat er kan gebeuren als je per ongeluk ergens loopt waar je niet mag komen, omdat je het bordje Verboden Toegang misschien over het hoofd hebt gezien. Mocht dat bijvoorbeeld gebeuren en het Blauwe Team moet je helpen weer op het juiste pad te komen, dan kan het nuttig zijn als je het telefoonnummer van de Arrestantengroep Amsterdam paraat hebt. Zij spelen achter de schermen ook mee tijdens de Climate Games. Kijk voor meer info op hun website en lees vooral ons juridisch document met o.a. achtergrondinformatie, tips en contactgegevens van arrestantengroep.

Er is een Climate Games politiewoordvoerder aanwezig. De politiewoordvoerder staat in goed contact met Team Blauw. Op die manier willen we ongeregeldheden en misverstanden voorkomen. Maak je iets mee of zie je iets gebeuren dat met Team Blauw of Team Nuon te maken heeft en niet door de beugel kan, meld dit dan, bijvoorbeeld via Ushahidi, aan een observer of bij een info punt. Zij kunnen het doorgeven en indien nodig kan de politiewoordvoerder om opheldering bij Team Blauw vragen.

Als je wilt kun je je inlezen in de regeltjes die gelden in Amsterdam.

Kom aanmoedigen!

Ook als je niet mee wilt of kunt spelen met een team kun je gewoon naar de Climate Games komen, geheel risicoloos. Kom de teams aanmoedigen! Er zal een info-punt zijn waar iedereen kan verzamelen. Waar we op een gezellige manier de laatste updates van de teams bijhouden. Waar teams naartoe kunnen terugtrekken om uit te rusten. En waar bezoekers, passanten, pers en media natuurlijk extra informatie kunnen krijgen over de Climate Games, de Hemwegcentrale, de drie nieuwe mega kolencetrales die dit jaar in Nederland opstarten en veel meer.

kleine-groep-mannetjes-rood

 


Vrijwilligers
Vrijwilligers
up

Vacatures

Organisatie - april t/m juni
Intern zijn we natuurlijk al enige tijd druk bezig met het organiseren van de Climate Games. Maar we kunnen altijd extra handen gebruiken. Het is handig als je uit Amsterdam komt, omdat we daar geregeld een Climate Games vergadering hebben. Of je moet het niet erg vinden om af en toe naar Amsterdam te reizen. We kunnen samen kijken wat voor taken jij op je kunt nemen, afhankelijk van hoeveel tijd je ervoor over hebt. Kom gewoon een keer langs!
After Party Coördinator - april t/m 14 juni
We zijn nu al bezig met het organiseren van de After Party, maar concentreren ons intern liever op de organisatie van de Climate Games. Daarom zoeken we iemand die het stokje over wilt nemen, een line-up gaat opstellen, vrijwilligers zoekt voor eventuele bar- en deurdiensten, en andere voorbereidingen treft. Je zult ook af en toe bij een vergadering in Amsterdam aanwezig moeten zijn. We zoeken dus het liefst iemand uit Amsterdam die enige ervaring met het organiseren van feesten heeft, of iemand van buiten Amsterdam die de stad goed kent en het niet erg vindt om af en toe naar Amsterdam te komen.
After Party Deurdienst - 14 juni (avond en na middernacht)
Voor de deurdienst zoeken we twee duo’s. Een duo voor de avonddienst (van 21:00-24:00) en een duo voor de nachtdienst 24:00-3:00)
After Party Bardienst - 14 juni (avond en na middernacht)
Voor de deurdienst zoeken we twee duo’s. Een duo voor de avonddienst (zeg: van 21:00-24:00) en een duo voor middernacht tot 3:00)
After Party Opruimen - 15 juni (vroege ochtend)
Leuk zo’n feest, maar het geeft altijd zo’n rommel. Opruimen dus en dat willen we niet dezelfde mensen laten doen die al een paar uur deur- of bardienst hebben gedraaid. Dus zijn we op zoek naar vrijwilligers die even een uurtje kunnen helpen na het feesten. Glazen weg, bezem erdoorheen, misschien ook licht en geluid afbreken, etc.
Social Media Guru - april t/m juni
Wie wilt helpen met wat grappige, actuele, informatieve en mobiliserende berichten de buzz in de sociale media rond de Climate Games naar nationale bekendheid te brengen? Onze belangrijkste kanalen zijn Facebook en Twitter. Als Social Media Guru voor de Climate Games bedenk je zelf wat gepast is om te posten. Wij helpen je daarbij en kunnen je van allerlei informatie voorzien, maar het zou voor ons fijn zijn als we ons meer op de organisatorische kant van de Climate Games kunnen richten. Je neemt ons social-media-stokje dus langzaam over. Het is belangrijk dat je bekend bent met social media en het niet erg vind om hier bijna dagelijks even mee bezig te zijn. Dit hoeft per bericht/dag soms natuurlijk niet meer dan enkele minuten te duren. Je hoeft hiervoor niet uit Amsterdam te komen, want je werkt vanaf je eigen computer/mobiel (smartphone kunnen we je eventueel eentje lenen). Wel is het handig als je af en toe bij een vergadering in Amsterdam aanwezig bent, zodat je up-to-date blijft, maar kan eventueel ook via notulen.
Nieuwsbrief Schrijver - april t/m juni
In de aanloop naar de Climate Games en een enkele keer daarna willen we onze achterban via de nieuwsbrief informeren over actuele gebeurtenissen en grappige, mobiliserende en informatieve berichten. Waar de Social Media Guru dit doet op dagelijkse basis via Facebook en Twitter, stel jij een wekelijkse nieuwsbrief op. De nieuwsbrief kan bijvoorbeeld gaan over de komende info-avonden, de stand van zaken, de tussenscore als het voorspel is begonnen, hoeveel teams zich al aangemeld hebben, etc. Voor teksten kun je ook bij de tekstschrijver aankloppen. Je hoeft hiervoor niet uit Amsterdam te komen, want je werkt vanaf je eigen computer. Wel is het handig als je af en toe bij een vergadering in Amsterdam aanwezig bent, zodat je up-to-date blijft, maar kan eventueel ook via notulen.
Tekstschrijver - april t/m juni
De nieuwsbrief, website en persberichten moeten voorzien worden van goede en pakkende teksten. We zoeken dus iemand met talent voor tekstschrijven en liefst ook iemand die enige ervaring heeft met het schrijven van persberichten. Op alle vlakken kunnen we je helpen, want intern is er voldoende ervaring en informatie aanwezig, maar we vinden het fijn als we ons zelf op de organisatorische kant van de Climate Games kunnen focussen. De website kun je altijd zelf aanpassen wanneer je wilt. Persberichten zullen een enkele keer geschreven moeten worden en voor de nieuwsbrief werk je samen met de Nieuwsbrief Schrijver. Je hoeft hiervoor niet uit Amsterdam te komen, want je werkt vanaf je eigen computer. Wel is het handig als je af en toe bij een vergadering in Amsterdam aanwezig bent, zodat je up-to-date blijft, maar kan eventueel ook via notulen.
Perswoordvoerder - 14 juni (10:00-18:00)
We zoeken iemand die de pers te woord wil staan tijdens de Climate Games. Je bent die zaterdag van begin tot einde aanwezig op het info-punt. Je zult vast niet elke minuut vragen om je oren krijgen van pers, maar gedurende de dag zul je een aantal keer paraat moeten staan. We zoeken iemand die niet cameraschuw is en beschikt over een degelijke basiskennis van klimaatverandering en/of de steenkoolindustrie, of iemand die zich de komende tijd daarin wilt verdiepen. Je hoeft niet in Amsterdam te wonen, want je werkt alleen op 14 juni. Wel is het handig als je af en toe bij een vergadering in Amsterdam aanwezig bent, zodat je up-to-date blijft.
Info-Punt Mensen - 14 juni (10:00-18:00)
We zoeken mensen die tijdens de Climate Games op een info-punt aanwezig willen zijn. Je bent die zaterdag van begin tot einde aanwezig op het info-punt, maar kunt natuurlijk wat afwisselen met andere Info-Punt Collega’s om eens een rondje over het speelveld te fietsen. Vragen van de pers kun je doorverwijzen naar de Perswoordvoerder, maar gedurende de dag zullen spelers, aanmoedigers, passanten, etc. ook wel eens een praatje met je willen voeren. Daarnaast houden we op het info-punt op een gezellige manier de actuele score van de spelende teams in de gaten. Daar kunnen je een eigen invulling aan geven als je wilt. Je hoeft niet in Amsterdam te wonen, want je werkt alleen op 14 juni. Wel is het handig als je af en toe bij een vergadering in Amsterdam aanwezig bent, zodat je up-to-date blijft.

[/two_third]

Wij zoeken hulp

Er komt heel wat kijken bij het organiseren van de Climate Games: info-avonden, posters, flyers en stickers moeten verspreid worden, de (sociale) media vraagt om aandacht, maar ook logistiek, planning en tijdens de spelen en de After Party kunnen we vrijwilligers gebruiken. Wil je ons helpen? Bekijk de vacatures en neem contact met ons op. Vermeld waar je ons mee wilt helpen, ook als je ergens mee wilt helpen dat niet in de lijst hiernaast staat.

up
Agenda
black-agenda

Bij jou?

Wil je een info-avond organiseren bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs om het spel uit te leggen en kunnen eventueel zorgen voor een bijpassende film.

Heb je al een team gevormd, dan komen we graag langs om gedetailleerder op het spel en mogelijke risico’s in te gaan, te helpen met het bepalen van jullie tactiek of voorzien van spelmateriaal. Neem ook hiervoor contact met ons op.

briefing-mannetje

Algemeen

28 april 19:00u – Climate Games overleg in Amsterdam. Wil je actief meewerken aan de Climate Games, mail en kom langs.
7 mei 19:00u –
Climate Games overleg in Amsterdam. Wil je actief meewerken aan de Climate Games, mail en kom langs. LET OP: datum gewijzigd!
21 mei 19:00u –
Climate Games overleg in Amsterdam. Wil je actief meewerken aan de Climate Games, mail en kom langs.
LET OP: datum gewijzigd!
1 juni –
Verkenningsronde over het speelveld. Meer info hierover volgt op deze website en via de nieuwsbrief. Tevens start voorspel waarin alvast extra punten gescoord kunnen worden.
3 juni – Promotiedag in Amsterdam. Kom helpen stickers, flyers en posters verspreiden door de hele stad, in elk café en op elke reclamezuil die we tegenkomen. Verzamel vanaf Gespuis, Spuistraat 47A. Aansluitend Climate Games overleg in Gespuis. Tijd aanvang overleg wordt nog bekend gemaakt.
14 juni – Start Climate Games 2014 – natuurlijk! Daarna After Party

Info-avonden

24 april 18:00 – Amsterdam – Joe’s Garage – Benefiet VOKU en info
4 mei 21:00 – Wageningen – Droevendaal – Sprekers over/van klimaat, Divestment Students en film “Just Do It”. Daarna korte uitleg over Climate Games (22:15-22:30).
7 mei 18:30 – Nijmegen – Klinker – Soupcafé, aansluitend Climate Games presentatie en film “Just Do It”. Genoeg tijd voor al je vragen.
14 mei 19:00 – Amsterdam – Molli – Benefriet voku met heerlijke vegasnacks vanaf 19 uur. Reserveer nu: 020-6761427. Eten wordt opgediend om 19:00. Om 21.00: screening van de documentaire “Traces of coal” (17min), over de sociale en milieu-impact van de productie, het transport en de verscheping van steenkool in Colombia, waar de grote meerderheid van de in NL gebruikte steenkool vandaan komt. Daar op volgend wordt er info gegeven over de Amsterdam Climate Games.
15 mei – Amsterdam – Valreep – Info en film “Just Do It”
17 mei 14:30-16:00 – Utrecht – ACU – Sprekers over/van klimaat, Divestment Students en film “Just Do It”. Daarna korte uitleg over Climate Games.
25 mei – Maastricht – Landhuis (nabij Landbouwbelang) – Sprekers over/van klimaat, Divestment Students en film “Just Do It”. Daarna korte uitleg over Climate Games.
25 mei – Antwerpen – Ecokot – Info
28 mei – Wormerveer – De Groote Weiver – De film “Just Do It”. Daarna korte uitleg over Climate Games.
5 juni – Utrecht – Kargadoor – Door Kritische Studenten Utrecht: info/discussie-avond over klimaatverandering en natuurvervuiling. Afsluitend met info over Climate Games.
7&8 juni – Appelscha – Pinksterlanddagen – Info

up

Mede mogelijk gemaakt door

Logo_web_horizontaal_kleur