De rouwkaart meldt het schokkend eenvoudig.

Tot ons groot verdriet delen wij u mee dat het leven van Victor is overgegaan in herinneringen.

Victor Luijtjes

Rotterdam, 4 december 1973   Dwingeloo, 17 augustus 2016

Het was zijn eigen wens.

Wij konden hem geen handreiking meer geven.

Victor was jarenlang een oprechte trouwe vriend en actief binnen GroenFront! en Wijstoppensteenkool.

Victor heeft meer dan tien jaar meeggewerkt aan talloze acties en activiteiten, teveel om op te noemen. Hij  zette zich o.a. in voor de klimaatkampen in Duitsland en talloze kleinere activiteiten zoals flyeren. Hij was een gewaardeerd reiskameraad in de auto, achter vele bakkies koffies overdag en biertjes ‘savonds bij het kampvuur. Ook deed hij rekenwerk aan kolen, energie, economie en CO2 en deelde zijn kennis met ons. Voor de Climate Games 2015 reed hij met zijn elektrisch mobiel via allerlei binnenwegen van Drente naar Amsterdam met zijn zonnepanelen om het kamp van stroom te voorzien.

Victor twitterde en schreef ook regelmatig reacties op berichten op websites van b.v. energiebedrijven. Die werden vanwege de kritische en ongewenste inhoud meestal verwijderd. Daarom is er op wijstoppensteenkool.nl een nieuwscategorie RAR aangemaakt waar zijn opmerkingen online konden blijven staan.

http://www.wijstoppensteenkool.nl/?cat=37

twitter

Wij zullen hem missen. We zullen hem echt missen.

future-museumpleinVictor heeft samen met een ander lid van wijstoppensteenkool de letters FUTURE voorbereid op het Museumplein op 14 februari 2015.