De laatste dag van de False Solutions 2015 conferentie verliep voor de organisatie alles behalve soepel. Een groep van ongeveer 25 Nederlandse activisten bezocht de conferentie met rode linten en touwen. Onopvallend liepen zij langs de stands, tussen het publiek. Gedurende de middag en tijdens de afsluitende act op het hoofdpodium, verstoorden zij in kleine groepjes de conferentie. Op zichtbare plekken binnen het Grand Palais stonden activisten op met rode lijnen. Zij waarschuwden het publiek voor greenwashing en dat de uitkomst van de klimaatonderhandelingen ‘rode lijnen’ overschrijdt.

Rode lijnen (Red Lines) zijn de minimale grenzen voor een leefbare en rechtvaardige planeet maatregelen waar de uitkomst van de onderhandelingen aan moet voldoen om desastreuze klimaatverandering tegen te gaan. Maar de onderhandelaars worden veelal beinvloed door de machtige bedrijfslobby vanuit de fossiele industrie. De tekst die nu op de onderhandelingstafel ligt komt niet eens in de buurt van de Red Lines. Het concept akkoord heeft het vooral over mechanismen gebaseed op marktwerking (in plaats van rechtvaardigheid), valse oplossingen zoals CO2 opslag en vrijblijvende beloftes om de CO2-uitstoot om laag te brengen zonder enige daadkracht. De False Solutions 21 lijkt in dat opzicht één groot circus vol ´goede hoop´ en mooie woorden, om het publiek de indruk te geven dat door de COP21 de toekomst in goede handen is.

De Red Lines zullen ook op zaterdag 12/12/15 om 12 uur ´s middags centraal staan tijdens de actie van massale burgerlijke ongehoorzaamheid die plaats zal vinden in de centraal gelegen Avenue de la Grande Armée.