Onze Oosterburen organiseren een massa-demonstratie rond de bruinkoolmijnen in het Rheinland, op 30 minuten rijden van Venlo. Duizenden mensen worden verwacht op zaterdag 25 april om een levende ketting te vormen rond de bruinkoolmijn Garzweiler. Zorg dat je er bij bent!

Kun je er niet bij zijn, teken dan snel de petitie!

Vanuit Nederland worden bussen geregeld met opstapplaatsen in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Tegen betaling van +/- €30,- kun je ‘s ochtends instappen en wordt je ‘s avonds weer thuisgebracht. De enorme bruinkoolmijnen zijn zo imposant dat je alleen om die te zien al eens die kant op moet. Dus uitstekende kans om dat te combineren door er ook meteen een nuttig bezoek van te maken! Het gaat om een grote, publieke, wreedzame actie. Ervaring met directe actie is dus niet vereist en kans op arrestaties of boetes is dus ook nihil.

De bruinkoolmijnen in Duitsland, net over de grens, zijn onderdeel van de directe toeleverancier van steenkool voor de grootste vervuilers van Europa. De kolencentrales rond deze mijnen stoten enorme hoeveelheden CO2 uit. Elk jaar verdwijnen opnieuw dorpen, omdat zij plaats moeten maken voor uitbreiding van de mijnen. Duitsland scoort goed op internationaal terrein met hun Energiewende en staat bekend als koploper op verduurzaming van hun energievoorziening. Maar op de achtergrond stookt het enorme hoeveelheden bruinkool op, de lucht in.

Neem contact met ons op om te laten weten dat je mee wilt met de bus en waar je op wilt stappen. Of regel zelf vervoer. Tot 25 april! Dan staan we hand in hand met de hele Europese klimaatbeweging!

Meer informatie over de actie en over de bruinkoolmijnen in Duitsland.