Het is al vrij breed aangekondigd, maar wij willen het nog even extra onder de aandacht brengen vanwege het grote belang.

Zondag 21 september is er wereldwijd actie, de People’s Climate March.

In Amsterdam ook.

Wijstoppensteenkool is erbij. Met een nagebouwde kolencentrale van 3 meter hoog, banners en flyers.

De wereldwijde Climate March wordt georganiseerd omdat op 23 september de Ban Ki-moon top plaatsvindt in New York. Deze speciale top van wereldleiders wordt bijeengeroepen omdat Ban Ki-moon ook ziet dat de klimaatonderhandelingen al jaren vastzitten.

En je weet, om desastreuze klimaatverandering te voorkomen moeten we in 30 jaar CO2 uitstoot stoppen, fossiele brandstoffen uitfaseren in een rechte lijn naar beneden naar NUL in 30 jaar.

un-climate-summit

 

Urgenda schrijft:

People’s Climate March – 

21 september – Kom naar Amsterdam!
The Largest Climate March in History!

Op zondag 21 september, de vooravond van nieuwe klimaatonderhandelingen, wordt in New York de grootste Klimaatmars ooit georganiseerd. Men verwacht meer dan honderdduizend mensen. Inmiddels zijn er ook marsen in o.a. Londen, Parijs, Berlijn en Melbourne en in Amsterdam!
Urgenda heeft het initiatief genomen voor de People’s Climate March in Amsterdam op zondag 21 september en diverse partijen zijn aangehaakt. Het is tijd om te laten zien dat we het anders willen. Niet alleen door te klikken op ‘like’, maar ook door fysiek samen te komen en uit te drukken dat we het anders willen. Een samenleving die gestoeld is op andere waarden, die draait op duurzame energie en op weg gaat naar een circulaire economie. Een rechtvaardige samenleving, die rekening houdt met anderen, niet alleen hier, maar ook daar (verder weg) en later (onze kinderen).

Wie organiseert de March? JIJ! De “afterparty” is georganiseerd, maar het dagprogramma wordt bepaald door diverse groepen. Bedenk zelf wat, doe iets, loop ergens, whatever. Om 18:00 is er de event aan het IJ, bij Eye.

 

Info over de Climate March in Amsterdam

De internationale climate march site

Er is een speciale (indrukwekkende) film gemaakt voor de gelegenheid:

Een artikel over de film op Counterpunch:

DISRUPTION (de site)

Ook op VIMEO