Vanaf vandaag 26 juli tot volgende week 3 augustus is het jaarlijkse klimaatkamp in Duitsland (net over de grens bij Roermond) weer opgezet. De locatie is dit jaar gewijzigd, daar de oude locatie inmiddels is verdwenen in een grote put, de open dagbouw bruinkoolmijnen van RWE, de grootste van Europa.

Het klimaatkamp biedt een gevarieerd programma aan workshops en actietrainingen en de uitstekende kans om internationaal de activistische handen in een te slaan. Voorgaande jaren betekende dit ook tal van directe acties in en rond de bruinkoolmijnen en gigantische kolencentrales van RWE die rond de mijnen staan opgesteld. Daarnaast is er een veganistische keuken die voor een kleine bijdrage iedereen van ontbijt, lunch en avondeten voorziet.

Dus als je vakantie hebt of een weekendje tijd hebt, reis dan af naar het klimaatkamp: direct naast het Lahey-Park, vanaf de weg L19 tussen Erkelenz-Kückhoven en Erkelenz-Holzweiler.

Wij Stoppen Steenkool zal ook aanwezig zijn vanaf zondag 27 juli tot het einde van het klimaatkamp. Dus ook als je denkt niemand te kennen, loop dan gewoon even langs het Nederlandse kampje om kennis te maken.

Meer info: http://www.klimacamp-im-rheinland.de/en/