Zondag 1 juni is er een excursie georganiseerd door Wij Stoppen Steenkool rond het speelveld van de Climate Games. Vanuit de Zaanstreek en van Station Sloterdijk vertrokken twee groepen op de fiets om zich samen te voegen en het speelveld te verkennen. Met pen en plattegrond in de hand werd op verschillende plekken gestopt om aantekeningen te maken voor tijdens de Climate Games.

Naast de ingang en het hek van de kolencentrale van NUON is een guarilla gardening uitgevoerd, waarbij woekerende plantjes geplant zijn. Deze plantjes kunnen de kolencentrale opfleuren en op hun eigen tempo de centrale overnemen.

Daarnaast werd het tijdens de verkenningstocht duidelijk dat Team Zwart (Nuon) en Team Blauw (Politie) inmiddels ook druk zijn met voorbereidingen. Dat doet de organisatie van de Climate Games zeer deugd, want dat betekent dat de teams mee doen – ondanks dat zij zich nog niet aangemeld hebben.

Op deze Facebookpagina een kort fotoverslag.

Een dag eerder werd een banner gedropt vanaf de toren van de Beurs van Berlage. Samen met de verkenningstour en de guarilla gardening actie is hiermee het startschot van het voorspel van de Climate Games gegeven. Teams kunnen nu al extra punten scoren door bijvoorbeeld stickers of posters te verspreiden of op andere locaties die met steenkool te maken hebben (ludieke) acties uit te voeren.