Woensdag 28 mei presenteert Groenfront! in samenwerking met Milieudefensie Zaanstreek en De Groote Weiver de britse documentaire “Just Do It: A Tale of Modern-day Outlaws”. De film van regiseur Emily James geeft een unieke kijk achter de schermen van klimaatactivisme. De planning en uitvoering van sit-ins en demonstraties tot de bestorming van een kolencentrale, grappig, spannend en inspirerend.

Zaal open 20 uur; aanvang 20.30 uur; De Groote Weiver, Industrieweg1a, Wormerveer

Aansluitend volgt informatie over de “Climate Games” welke op 14 juni plaats zullen vinden rond de Hemwegcentrale in Amsterdam. Daarna is er ruimte voor vragen en discussie.

In het kader van de “Climate Games” trekken we er op 1 juni vast op uit naar de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam. Het is 1 voor twaalf voor het klimaat, de desastreuze verandering is nu aan de gang en het gaat snel. Steenkolencentrales zijn de grootste bron van vervuiling ter wereld. De Hemwegcentrale draait ook op steenkool en stoot op een dag gemiddeld 9.888 ton CO2 uit, evenveel als bijvoorbeeld 1.995.239 auto’s op 1 dag tezamen.

We verzamelen op 1 juni om 13:00 achter Station Zaandam aan het Ebbehout. Vandaar vertrekken we op de fiets naar de Hemweg kolencentrale, met een paar stops onderweg eindigen we bij de kolencentrale. Daar zetten we een afsluitende guerilla gardening actie in gang. Vrolijk en met een knipoog, leuzen schrijven met bloemen, woekerende plantjes die de vervuilende praktijk gaan stoppen. Een roep om een einde aan vernietiging van ons leefmilieu en vooral voor een duurzame en rechtvaardige samenleving.

climategames.nl
justdoitfilm.com
milieudefensie.nl/lokaal/zaanstreek
groenfront.nl
degrooteweiver.nl