Op 14 juni verzamelen Climate Games Teams zich in het Westelijk havengebied van Amsterdam om deel te nemen aan de allereerste Climate Games. Speelveld is de omgeving van de NUON-kolencentrale aan de Hemweg. Teams kunnen punten scoren door vlaggen te planten op verschillende delen van het speelveld.

Sommige delen van het speelveld zijn extra punten waard. Maar er zijn ook extra punten te verdienen met creatieve, ludieke of spectaculaire acties op alle delen van het speelterrein. Bijvoorbeeld als je de tango weet te dansen voor de toegangspoort of verkleed gaat als ijsbeer, verzin zelf wat creatievers. Aan het eind van de dag volgt de nabeschouwing en prijsuitreiking. De Hemwegcentrale ligt op 15 minuten lopen vanaf metrostation Isolatorweg (30 minuten lopen vanaf Station Sloterdijk). http://www.openstreetmap.org/#map=14/52.4074/4.8648

Het kan zijn dat zowel NUON als de politie sportief gaan zijn en mee spelen, zij zullen het dan de Climate Games Teams lastig gaan maken om punten te scoren.

[osm_map lat=”52.41″ lon=”4.84″ zoom=”13″ width=”100%” height=”450″ marker=”52.40514,4.84726″ marker_name=”wpttemp-red.png” control=”scaleline,mouseposition” m_txt_01=”Hemwegcentrale NUON” m_txt_02=”Westelijk havengebied Amsterdam” m_txt_03=”” m_txt_04=”” marker_routing=”ors” theme=”ol” type=”Mapnik”]

Wie kunnen er mee doen?
Iedereen! Dit is een open uitnodiging niet alleen voor milieuorganisaties, maar ook studentenclubs, voetbalteams of bridgeverenigingen. Elk individu die zin heeft om een spelletje te spelen, kan meedoen. Vorm je eigen team met vrienden en doe mee. Wil je meer informatie over het spel, de mogelijkheden, achtergrond en tips om te winnen? Stuur een mail, nodig ons uit voor info-avond en houd de website in de gaten.

Waarom spelen wij ‘The Climate Games’?
Door te spelen leren we. Want de klimaatcrisis maakt het noodzakelijk dat alle kolencentrales in Nederland vóór 2020 worden uitgezet. In het energieakkoord is  afgesproken dat er 5 stokoude kolencentrales uit gaan. Maar er worden de komende paar jaar 3 grote nieuwe mega-kolencentrales aangezet en er blijven 2 kolencentrales, waaronder die in Amsterdam, gewoon draaien. Zowel de bedrijven als de politiek blijken niet bij machte om te doen wat nodig is. Het lijkt er soms wel op, of ze winst en klimaat tegen elkaar aan het uitspelen zijn.

Vandaar dat wij als bezorgde burgers ook spelenderwijs willen ontdekken of we zelf iets kunnen doen. Er kunnen genoeg windmolens en zonnecellen worden gebouwd om ze allemaal te vervangen. Wij mengen ons in het spel, kolencentrales moeten daarom allemaal uit.

Wij Stoppen Steenkool werkt de komende maanden hard aan het voorbereiden van de Climate Games en kan daarbij alle hulp gebruiken. Nodig ons uit in jouw stad, voor een spel-uitleg tijdens een informatieavond. Of help mee aan het verspreiden van posters en flyers. We hebben veel hulp nodig op de dag zelf, maar ook mensen die de komende weken meehelpen aan mediawerk, PR, artwork, juridische ondersteuning, geld inzamelen en logistiek. Stuur een mailtje of kom naar een voorbereidingstreffen.

Dit is een eerste oproep. Meer details zullen volgen.

Mee doen, meer informatie?