Steenkool moet in de grond blijven! Woensdag 19 juni hoor je van Wij Stoppen Steenkool (GroenFront!) en Reclaim the Fields netwerk waarom, en welke acties er deze zomer zijn tegen de open mijnbouw in Duitsland.

Aanvang: 19:30 (na soepcafé)
Locatie: de Klinker, Van Broekhuysenstraat 46, Nijmegen

Gedurende twee weken zal het soepel functionerende apparaat van de energie-onderneming RWE (eigenaar van Essent) worden verstoord: acties van burgerlijke ongehoorzaamheid, directe acties tegen mijnbouw en infrastructuur; kleurrijke demonstraties op de fiets en andere creatieve acties in en om de groeves van de kolenmijnen; van grootschalige massa-acties tot kleine autonome groepen. Het klimaatactiekamp en de Reclaim the Fields gaterhering vindt plaats in Manheim, Duitsland. Net over de grens bij Keulen. Tevens zal er een programma zijn met workshops, discussie en actievoorbereidingen. Voorafgaand fietst de Reclaim Power Tour door Duitsland en maakt stops o.a. plekken voor schaliegas boringen.

Meer info over de fietstocht: www.reclaimpowertour.org

Flyer-PDF