Bedrijf: Essent/RWE

Functie:
Public Affairs
Locatie:

Opmerkingen:
Studeerde rechten aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Werkte bij EnergieNed en sinds 2002 voor Essent met huidige functie als Manager Public Affairs/Regulatory Affairs.

Elma Kip gaat vooral over de duurzame energie van Essent, emissiehandel en milieu-eien van de centrales. Van die duurzame energie van Essent weten we dat dit vooral biomassa is. Ze pleit voor meer subsidies voor Essent als beloning voor hun biomassa bijstook in de kolencentrales. Biomassa bij Essent is vooral bijstook van houtsnippers uit Canada. Maar ook hout stoot CO2 uit als het brand, en de huidige en nieuw te bouwen centrales hebben een maximum percentage voor het bijstoken van biomassa, de rest is steenkool. Biomassa is volgens de overheid ‘duurzame energie’, volgens ons een onterechte benaming. De subsidie die Essent hiervoor krijgt kan wat ons betreft beter aan echte duurzame energie besteed worden, helaas zorgt Elma Kip er voor dat dit niet gebeurd.

Essent
LinkedIn 

Geplaatst op: 19-09-2012