Bedrijf: Essent/RWE

Functie:
CEO RWE
Locatie:

Opmerkingen:
Peter Terium (1963) was in de periode 2009-2011 CEO van Essent (onderdeel van RWE). Sinds juli 2012 is hij CEO van de Duitse energiemaatschappij RWE.
Peter Terium is tegen subsiedies voor duurzame energie, omdat deze de markt ernsitg zouden verstoren (lees: groot financieel nadeel voor RWE). Wat hij niet melde is dat de fossiele energie veel meer subsidie ontvangt dan de duurzame sector vandaag de dag.

Peter Terium spreekt vaan van onbetaalbare energierekeningen in de toekomst wanneer er wordt overgeschakeld op duurzame energie. Ook hier vergeet hij een belangrijk detail te vermelden: onbetaalbare energierekeningen in de toekomst zullen voornamelijk het gevolg zijn van stijgende olieprijzen. Een snelle omschakeling naar duurzame energie kan juist enorme besparingen opbrengen.

Over de te bouwen kolencentrale van RWE in de Eemshaven zegt hij dat er te veel kosten zijn gemaakt om nu nog te stoppen met de bouw/in gebruik name. In plaats daarvan belooft Peter Terium vage verbeteringen toe te passen aan de centrale, waardoor het volgens hem “de schoonste in zijn soort” wordt. Beste Peter Terium, een schone kolencentrale bestaat niet! Er bestaan geen technieken om alle fijnstoffen en zware metalen af te vangen en voor de Waddenzee dreigt opwarming van het zeewater door het lozen van koelwater.

E-mail
RWE
LinkedIn 

Geplaatst op: 19-09-2012