Komend weekeinde (14 t/m16 september) zal Wijstoppensteenkool aanwezig zijn op de zomergathering van Groenfront, en hier twee workshops geven. De Gathering is het trefpunt van radicale eco-activisten uit België en Nederland, een aanrader voor zowel ervaren als beginnende activisten.

Wijstoppensteenkool lanceert dan de nieuwe campagne ‘saboteer de kolenlobby’.
Terwijl juist dringend alle middelen moeten worden ingezet voor een duurzame energierevolutie, wordt in politieke wandelgangen druk gelobbyd om steenkool goedkoop te houden, en voor nieuwe kolencentrales, zoals die in de Eemshaven. De lobbyisten worden betaald door grote energiemaatschappijen en zijn een obstakel in de strijd tegen klimaatverandering.
Wil je meer weten over de kolenlobby, of misschien zelfs meehelpen deze te saboteren? Kom dan naar onze workshops op de Groenfront! Gathering.

Datum: 14 t/m 16 September. Het inhoudelijk programma begint op vrijdag-avond.
Locatie: Natuurkampeerterrein Thyencamp, Laaghalerveen 23 in Hooghalen – Drenthe
Kosten: 10 euro (eten niet inbegrepen)
Meenemen: Tent, slaapzak, matje.
Aanmelden: Als je van plan bent om te komen, willen we vragen of dit per e-mail even wil laten weten. Dan kunnen we rekening houden met het aantal te verwachten mensen. Aanmelden kan via vvgf@groenfront.nl
Meer informatie: zie groenfront.nl