Occupy the Climate gaat door!

Occupy the Climate wordt door de burgemeester van Amsterdam op het allerlaatste moment onredelijke beperkingen opgelegd, aldus organisator GroenFront!. Hoewel de melding al anderhalve week bij de gemeente lag, eist de gemeente sinds donderdagavond dat de protestactie het tussen 23.00 – 09.00 moet doen zonder mediabus, stroomvoorziening, water, EHBO-post en tenten.. alles moet opgeruimd zijn of wordt in beslag genomen. Ook de voor een Occupy kenmerkende koepeltentjes mogen er niet staan. Organisator GroenFront! zegt ondanks alle beperkingen door te gaan.
Peter Polder (GroenFront!): “die kolencentrales moeten voor 2020 uit om de klimaatcrisis niet te laten escaleren, dus we kunnen ons niet laten afleiden door zeurende burgemeesters. We gaan proberen te improviseren en er het beste van maken, maar zien het als een zware inbreuk op het demonstratierecht. Misschien moeten we de volgende keer maar zonder overleg de boel bezetten.”

Tessa Klein: “We zitten op een leeg grasveld, tussen de A10 en een kolencentrale. Waar doet men nou zo moeilijk over?” Het erg late moment van versturen zien de activisten als een poging de actie te saboteren: “men wist vorige week al dat we vrijdagmiddag zouden gaan opbouwen. Dan is donderdag avond een brief sturen wel verdacht laat.”

Meer informatie over programma en updates : www.wijstoppensteenkool.nl
of via twitter.com/groenfront